VerzendkostenWaarom moet ik verzendkosten betalen?

Dat is een veel gehoorde vraag die we graag nader toelichten: verzendkosten moet je linksom of rechtsom altijd betalen, of deze nu in de prijs van de producten meegenomen is of apart berekend wordt. Als we de verzendkosten in de prijs meerekenen betaal je teveel als je meerdere producten tegelijk besteld of ze komt afhalen. Ook moeten we dan gemiddeld gezien de prijzen hoger leggen om te compenseren voor de internationale zendingen.

Vandaar dat we gekozen hebben om de verzendkosten niet in de productprijzen op te nemen maar deze over de hele bestelling apart in rekening te brengen.

BTW over de verzendkosten?

Er heerst nog vaak onduidelijkheid of er nu wel of geen btw over verzendkosten berekend moeten worden. Doordat er over post- en pakketzegels geen omzetbelasting betaald wordt, heerst er onduidelijkheid. Toch moeten de verzendkosten op de factuur wel degelijk belast worden met BTW.
Waarom BTW op verzendkosten?

Om te voorkomen dat men de omzetbelasting ontduikt, moeten naast de goederen ook de verzendkosten worden belast met btw. Hierdoor is het niet mogelijk dat een bedrijf omzetbelasting ontduikt. Wanneer deze regeling niet zou gelden, zouden bedrijven op een gemakkelijke wijze een lager bedrag op een factuur kunnen zetten en het verschil in de verzendkosten (in dat geval onbelast) kunnen werken.